Erfeniscontact op een Apple apparaat

Gepubliceerd op: 13-03-2024

Heb je een iPhone, iPad of MacBook? Neem dan even een 3 minuten de tijd om een erfeniscontact toe te voegen. Deze functie bestaat al een aantal jaar (bij een update > iOS15.2) maar is best nog onbekend. Met een paar klikken kan je iemand machtigen die na jouw overlijden via een speciaal account (deels) jouw gegevens in de iCloud kan zien. Voor de duidelijkheid; dit zijn de gegevens die in de iCloud staan en die bij jouw Apple ID horen. De gegevens die op je telefoon/iPad of Mac staan horen niet bij de toegang. Die zijn alleen te ontgrendelen met de toegangscode of het wachtwoord van de apparatuur.

Stappenplan
*Ga naar instellingen
*Klik op jouw naam bovenin
*vervolgens voor inloggen en beveiliging
*selecteer de optie Erfeniscontact en voeg Erfenis contact toe
Je kunt iedereen kiezen die je wilt, diegene hoeft niet persé ook een iPhone te hebben. (dan kan je de toegangssleutel uitprinten of delen via mail)

Toegangssleutel
Deze persoon krijgt een toegangssleutel en moet deze nog steeds in het bezit hebben om samen met de akte van overlijden bij Apple toegang te krijgen tot jouw gegevens. Het oorspronkelijke Apple ID met bijbehorend wachtwoord blijft dus altijd geheim.

Digitale wereld
Wat ik al zei; het kost je amper 3 minuten om in te vullen. Doen dus! Maar wees je ook bewust dat dit waarschijnlijk het puntje van de ijsberg van jouw digitale wereld is. Denk niet alleen aan je computer en telefoon, maar ook aan social media, apps & sites waar je een abonnement op hebt, je administratie en bankzaken, beleggingen en crypto’s, nieuwsbrieven etc. etc. Stap voor stap. Regel het erfeniscontact op je Apple-apparatuur en ik ga meer tips verzamelen om het voor jouw nabestaanden makkelijker te maken.

 

Heeft u een vraag of opmerking over mijn blog? Laat het mij weten! Via het contactformulier kunt u uw gegevens achterlaten, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.