• darkblurbg

Uitvaart, de dood, overlijden, de één wil er alles over weten, de ander liefst helemaal niets. Ik krijg veel vragen tijdens mijn werk als uitvaartbegeleider. Over deze vragen, maar ook over mogelijkheden, keuzes en mijn belevenissen neem ik jullie graag mee in mijn blogs. Ik nodig jullie van harte uit om regelmatig een blik te werpen op mijn site en mee te gaan op mijn reis in uitvaartland.

 

 

Rouwen uitgelegd met een tekening

Rouwen uitgelegd met een tekening

Rouwen is puur gevoel. En woorden geven aan gevoel is soms zó moeilijk… Op Social Media kwam ik tekeningen tegen van een Canadese mevrouw. Zij geeft op een heel simpele manier uitleg aan de emotie die rouwen met zich mee brengt. Zó simpel en daarom zó geniaal dat ik de theorie graag met jullie wil delen:

Thanatopraxie

Thanatopraxie

In 1 van mijn eerdere blogs heb ik het woord thanatopraxie al eens genoemd. Terecht kreeg ik toen direct de opmerking: “Dat is een prachtig woord voor bij scrabble, maar wat ís thanatopraxie eigenlijk?” Tijd voor een korte uitleg:

Al eens over bloemen nagedacht?

Al eens over bloemen nagedacht?

Ik weet het allang, het staat in mijn wensenformulier en de mensen om mij heen zijn ook op de hoogte: Als ik doodga wil ik een bloemstuk van paarse klavers. Gewoon omdat ik er altijd blij van word als ik deze tijdens mijn regelmatige wandeling ‘Rondje Oudesluis’ in de zomerperiode tegenkom. En stiekem heb ik er nu al lol in als ik in gedachten mijn nabestaanden met emmer en schep zie zwoegen om dat voor mij te regelen…

Laten we proosten op het leven (Guus Meeuwis)

Laten we proosten op het leven (Guus Meeuwis)

Met vrienden en mijn lieve zus naar de Vrienden van Amstel. Ik hoor u denken; moet dat nou in een blog van een uitvaartbegeleider? Ja! Juist met vrienden is het heel laagdrempelig en mooi om te bedenken welke muziek op uw uitvaart passend zou zijn.

Afscheid met een knipoog

Afscheid met een knipoog

Ik merk dat veel mensen er tegenop zien om over een voorgesprek na te denken. Daarom wil ik u graag eens meenemen hoe zo’n gesprek zou kunnen gaan. En duidelijk maken dat u bepaalt welke richting het opgaat.

Ireen held

Ireen held

Dit weekend zag ik Ireen Wüst schaatsen om de Europese titel allround. Ireen eindigde eens niet op het podium maar voor mij won zij, als mens. Want ga er maar aan staan. In de dagen voorafgaand aan het kampioenschap nam zij afscheid van haar beste vriendin Paulien van Deutekom.

Heeft u een uitvaartverzekering?

Heeft u een uitvaartverzekering?

Meest genoemde reden voor het afsluiten van een uitvaartverzekering is “om het goed geregeld te hebben voor mijn nabestaanden.” Maar als ik dan vraag wát voor verzekering iemand heeft, dan is het antwoord vaak onbekend. Juist als de reden is om het voor de nabestaanden goed te regelen dan is het handig om toch eens te kijken naar de uitvaartverzekering.

Hoe vertel je je kind dat iemand is overleden

Hoe vertel je je kind dat iemand is overleden

Als ouder wil je je kind het liefste beschermen tegen alle nare dingen in het leven. Maar soms ontkom je er niet aan en moet je je kind vertellen dat iemand is overleden. Ik ben ervan overtuigd dat als je dit op gevoel, met je hart doet dat het niet fout kan gaan. En ik wil zeker niet betweterig op de stoel van de ouders gaan zitten, iedereen kent zijn eigen kind tenslotte het best. Maar soms is het gewoon zó fijn om wat tips en achtergrondinformatie te hebben...