Natuurbegraafplaats Geestmerloo

Gepubliceerd op: 17-07-2020

Natuurbegraafplaats Geestmerloo bij Koedijk is officieel geopend. Vanmiddag kreeg ik rondleiding om zelf te ervaren hoe het terrein eruitziet en hoe het gaat als mensen hier begraven willen worden.

Laat ik met dat laatste beginnen, het is nu al mogelijk om een plekje uit te kiezen voor als het ooit zover is. De exacte plek wordt met coördinaten gereserveerd. Waarbij zelf bepaald mag worden in welke richting men wil liggen, aan welke kant het hoofd komt en waar men ‘naar toe wil kijken’.  De plek is zo’n 20 m2 groot zodat er altijd enige ruimte met ‘de buren is’.

Nadat de plek gereserveerd is moet er direct betaald worden. Met dit geld draagt u bij aan natuurbehoud voor toekomstige generaties en ontwikkeling van nieuwe natuur. Kosten zijn eenmalig, voor een enkel graf, 4250 euro (5000 euro op de eilanden) en een dubbel graf, boven elkaar 7500 euro (8500 euro op de eilanden). Voor het delven, sluiten en administratieve handelingen komt hier 695 euro begraaftarief bij. (in het weekend met een opslag van 50%). Het is ook mogelijk om een urn of as te begraven, hier zijn aparte tarieven voor.  Uitstrooien is niet toegestaan.

Op het graf kan enkel een boomschijf met inscriptie komen te liggen. (bij de prijs inbegrepen). De boomschijf blijft jaren liggen maar verteert uiteindelijk ook in de natuur.

De natuurbegraafplaats vormt 1 geheel met het natuurgebied waar ook een speeltuin en het bos der Omarming toe behoort. Slechts door de andere zitbankjes merk je dat je op het aansluitende terrein bent. Het is 1 mooi gebied en ik vond juist ‘het leven’ aan de andere kant van de begraafplaats symbolisch en prachtig op elkaar aansluitend. Het terrein is nog volop in ontwikkeling maar er is weinig voorstellingsvermogen voor nodig om te bedenken hoe het eruit ziet als straks de natuur zijn gang gaat en bomen, waterplanten en grassen groter en uitbundiger groeien. Werkelijk een heel mooi plekje.

Aan de kant van de natuurbegraafplaats wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan familiekamers en een zaal waar een afscheidsdienst gehouden kan worden, voorzien van scherm en geluidsinstallatie. Ook komt hier een keuken zodat in de toekomst eigen catering ook tot de mogelijkheden behoort.

Bekijk vooral de foto’s die ik vandaag gemaakt heb. En als u vragen heeft, schroom niet om ze te stellen. Ik beantwoord het graag!

Email: info@BrendaTijmesuitvaart.nl of whatsapp/telefoon 06-44008867

Heeft u een vraag of opmerking over mijn blog? Laat het mij weten! Via het contactformulier kunt u uw gegevens achterlaten, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.