• darkblurbg

Mijn verhaal

Ik ben Brenda Tijmes en mijn vak Uitvaartbegeleiding voer ik met passie uit. Iemand verwoordde het heel treffend: “Jij hebt geen beroep gekozen, het beroep koos jou...”

Privé

In de kerstnacht van 1972 werd ik geboren in Oudesluis. Na wat uitstapjes woon ik inmiddels weer in Oudesluis met mijn man Paul en kinderen Demys en Danouk. Veertien jaar geleden heb ik zelf ervaren hoe je wereld stil kan staan na een overlijden. Mijn vader overleed onverwachts op het voetbalveld. De kinderen waren nog klein en we waren totaal ontredderd. Ik weet dus als geen ander hoe belangrijk het is om kinderen op een juiste manier te betrekken en te begeleiden. En dat een waardevol afscheid kan helpen om het verlies in het leven te verweven. Nadat ik ook crematieplechtigheden en begrafenissen meemaakte waar in mijn ogen een persoonlijke invulling ontbrak heb ik de vakopleiding Uitvaartbegeleiding bij Meander in Zwolle cum laude afgerond. En heb ik mijn hart gevolgd door mijn bedrijf te starten.

Samen

Mijn missie is om te zorgen voor een prachtig, passend afscheid maar ook om de dood bespreekbaar te maken. Te informeren en adviseren welke mogelijkheden er rondom een afscheid zijn, en dit dan vanuit het hart van de nabestaanden te regelen. In het regelen van een uitvaart ben ik goed. Ik kan goed plannen, organiseren, budgetteren en luisteren. Ook ben ik rustig, empathisch en sociaal. Kwaliteiten om samen met de familie tot een prachtig afscheid te komen. Ik zeg bewust samen omdat ik BEgeleider wil zijn, geen leider die bepaalt en beslist. Elke familie moet haar hart volgen.
Bij het noemen van zoveel kwaliteiten als hierboven voel ik me altijd wat ongemakkelijk; ik ben namelijk ook bescheiden. Het liefst kom ik in spijkerbroek, met Noord-Hollandse nuchterheid en humor, heel laagdrempelig bij u thuis. Ik wil dat men zich op zijn of haar gemak voelt, vertrouwen heeft en eerlijkheid waardeert.

Kinderen

In het verlengde van mijn missie om dood bespreekbaar te maken onderzoek ik altijd of (klein)kinderen bij het afscheid betrokken kunnen worden. Van groot tot klein, op welke manier dan ook passend bij de familie. Alles is bespreekbaar en veel is mogelijk.

Wat anderen zeggen over mij

Warm - Creatief - Meedenkend - Betrouwbaar - Humor - Aandacht - Rust - Inlevend -
Persoonlijk - Luisteren - Empathisch - Lief - Perfectionistisch