Rouwen uitgelegd met een tekening

Rouw
Gepubliceerd op: 18-03-2019

Rouwen is puur gevoel. En woorden geven aan gevoel is soms zó moeilijk… Op Social Media kwam ik tekeningen tegen van een Canadese mevrouw. Zij geeft op een heel simpele manier uitleg aan de emotie die rouwen met zich mee brengt. Zó simpel en daarom zó geniaal dat ik de theorie graag met jullie wil delen:

Stel je een klein doosje voor. In dit doosje zit een bal en een zogenaamde pijnknop.
In de periode net na het verlies is de bal nog enorm groot. Je kunt de doos niet bewegen zonder dat de bal de pijnknop raakt. Met elke beweging raakt de bal keer op keer de pijnknop. Je kunt het niet onder controle houden en daardoor blijft het maar pijn doen.

Naarmate de tijd verstrijkt wordt de bal in de doos steeds iets kleiner. De bal raakt de pijnknop in de doos niet zo vaak meer, maar wanneer hij hem toch raakt, doet het nog net zoveel pijn als eerst. Het gaat beter met je en je dagelijks functioneren gaat beter. Maar het nadeel is dat de bal de pijnknop raakt op momenten dat je het niet verwacht.

Zoals gezegd wordt de bal in de loop der tijd steeds kleiner en kleiner. Verdwijnen doet hij echter nooit. De bal raakt de knop dus minder en minder vaak. Je hebt meer tijd om te herstellen tussen de botsingen door. Maar het tikje dat het kleine balletje jaren en jaren later nog aan de pijnknop kan geven blijf je voelen.

Ik wens je toe dat je tegen die tijd het tikje kan opvangen met liefde en mooie herinneringen…

 

 

Bron: Wietroostmij.nl

Heeft u een vraag of opmerking over mijn blog? Laat het mij weten! Via het contactformulier kunt u uw gegevens achterlaten, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.