Zomervakantie en rouw

Gepubliceerd op: 11-07-2019

Mijn zoon is wederom met de hakken over de sloot over naar het volgende schooljaar. Dochterlief is al druk aan de slag bij haar vakantiebaantje. En mijn zus is haar vakantielijstje aan het afvinken. Aan alles merk je dat de zomervakantie echt in aantocht is. Voor de meesten onder ons gelukkig een tijd om naar uit te kijken. Maar voor sommige mensen geldt dit niet...

Misschien niet direct een onderwerp dat verwacht wordt over mijn belevenissen in uitvaartland. Maar ik kom te vaak, te veel lieve mensen tegen voor wie de zomervakantie een periode is om van wakker te liggen.

Om duidelijk te maken wat ik bedoel, even wat voorbeelden uit de praktijk van afgelopen tijd:
Zo is er de meneer die zijn caravan maar te koop heeft gezet. “Ik ben dol op kamperen, maar zonder mijn vrouw zie ik het echt niet zitten om erop uit te gaan.” Of iemand die nu met kinderen en kleinkinderen meegaat op vakantie zodat diegene niet helemaal alleen achterblijft in Nederland. Of de mevrouw die geen vakantieplannen meer maakt, simpelweg omdat de financiële situatie zo veranderd is dat vakantie er niet meer inzit.

Eerlijk gezegd raken deze verhalen mij, daarom dit korte blog met een oproep: Kijk eens naar de mensen in uw omgeving. Is er iemand die leeft met een gemis? Wees eens bewust wat de vakantieperiode voor hem/haar kan betekenen. Misschien geeft een gesprek wat lucht, of kan een gebaar of lief woordje al een wereld van verschil maken. Dat er aandacht is voor het gemis en voor de veranderde situatie doet waarschijnlijk al enorm goed. Samen maken we de wereld een beetje mooier.

Ik wens jullie allen een fantastische vakantie en een gezonde thuiskomst!


PS
En mocht u het zich afvragen? Onze vakantieplannen zijn nog niet helemaal duidelijk. Maar ik blijf in ieder geval 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar mocht het nodig zijn.

 


Twee keer per maand schrijf ik een blog voor Raakt Media, dé nieuwssite van Anna Paulowna en omstreken. Dit blog is ook op hun site verschenen.

 

Heeft u een vraag of opmerking over mijn blog? Laat het mij weten! Via het contactformulier kunt u uw gegevens achterlaten, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.