Nadenken over uw eigen afscheid? Doen!

Gepubliceerd op: 16-04-2020

Als er ooit een tijd is waarin we ons bewust zijn van onze eigen sterfelijkheid dan is het wel deze Corona-periode. Veel mensen vinden het lastig om over hun eigen uitvaart na te denken. Toch kan het voor nabestaanden ontzettend troostend en helpend zijn om te weten wat de overledene gewild zou hebben. Om uw uitvaartwensen achter te laten heb ik Wensenmappen. Met hierin een lijst met vragen zodat u stap voor stap na kunt denken over wat u belangrijk vindt.

Voorgesprek
Wilt u liever een gesprek over uw wensen en de mogelijkheden? Dan kan dat natuurlijk ook. Ik kan me heel goed voorstellen dat een bezoek van mij nou niet direct bovenaan uw verlanglijstje staat. En ik zou kunnen beschrijven hoe zo’n gesprek dan zou kunnen gaan. Veel beter is het misschien wel om iemand aan het woord te laten die al zo’n gesprek gehad heeft. Ik was bij Lizz, een gezonde, jonge dame die uit liefde voor haar omgeving haar wensen achter wilde laten voor ooit. Zij schreef dit verslag:


Waarom ik nu al mijn afscheid op papier heb en waarom ik voor Brenda koos.

Je weet nooit wanneer je afscheid komt, misschien loop je morgen van geluk onder een trein ;)
Of raak je ernstig ziek, of raakt je hoofd "out of control". Je weet het niet. Je weet niet wat morgen je brengt. En als je weet wat je wel en niet wilt op je afscheid waarom zou je het dan niet op papier zetten?

Bij Raakt Media! Zag ik Brenda voorbijkomen met de tekst; afscheid met een hart.
En laat ik nou ook altijd alles vanuit mijn hart doen. Ik ben er altijd voor anderen en wou dan ook graag dat dat terug zou komen in mijn afscheid.

Brenda, toen je bij mij kwam was ik eerst wat gespannen, wat zou je willen weten, zou het klikken, zou er een goede sfeer zijn. Maar toen je nog geen 5 minuten binnen was voelde ik dat ik alles kon delen. Ja, ALLES!!! Zelfs mijn zwarte humor kon je waarderen. Wat hebben we een LOL gehad samen en hoewel ik over bijna alles al had nagedacht, bracht je me toch op nieuwe ideeën. Je opende mijn ogen; waarom zou het in het crematorium moeten? Uh, ja, waarom eigenlijk?? Laten we er een kermis van maken, want dat is waar ik van hou, feestjes, polderse feestjes. Tuurlijk mag er ook gehuild worden, maar liever meer gelachen. Want dat ben ik, feestjes, lachen, lang leve de lol, met hier en daar een traan. Een traan die helpt om verder te gaan.

Lieve Brenda uiteraard hopen we dat jij nooit mijn afscheid hoeft te regelen, maar wat ben ik blij met jou. Ook zo goed meegedacht over dat ik niet veel budget heb en wat jij voorstelde vergeet ik nooit; als jij een groene kist wilt dan komt die er, desnoods verf ik hem zelf, of misschien familie als verwerkingsproces.
(Want een groene kist bleek behoorlijk duur, maar op deze manier prima te doen.)

Hoe je meedenkt en luistert geen (voor)oordelen alleen maar luisteren en tips en tricks geven om het afscheid passend te maken.
Je slogan zegt het al; afscheid met een hart.
Ik zou zeggen een warm hart.
Je bent hartverwarmend. Zo meedenkend, lekker lachen samen, maar ook heel serieus kunnen zijn en begrip hebben.

Als mijn afscheid komt terwijl jij gestopt bent, wat we natuurlijk hopen en verwachten, hoop ik op een nieuwe Brenda tegen die tijd.
Tot die tijd alleen maar liefde en reclame voor jou. Wat een pracht mens ben jij 💖

 

Niet spannend
Dank je wel Lizz! Bij alle complimenten voel ik me wat ongemakkelijk, toch wilde ik het wel graag delen omdat ik me goed kan voorstellen dat het spannend is om iemand uit te nodigen om over je uitvaartwensen te praten. En ik vind dat Lizz heel goed beschrijft dat dát nergens voor nodig is en dat het achteraf heel fijn is dat alles op papier staat en er duidelijkheid is over de kosten.

Gratis
Die kosten brengen me op het laatste stukje van dit blog: Die zijn er namelijk niet. De wensenmappen en ook een voorgesprek zijn helemaal gratis!
Wilt u een wensenmap ontvangen of een gesprek inplannen (als we weer bij elkaar een bakkie mogen doen)? Stuur me een berichtje via e-mail: Info@BrendaTijmesuitvaart.nl of via telefoonnummer: 06-44008867.

 

 

Twee keer per maand schrijf ik een blog voor Raakt Media, dé nieuwssite van Anna Paulowna en omstreken. Dit blog is ook op hun site verschenen.

Heeft u een vraag of opmerking over mijn blog? Laat het mij weten! Via het contactformulier kunt u uw gegevens achterlaten, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.