Minderjarige kinderen?

Gepubliceerd op: 18-09-2021

Inmiddels zijn onze kinderen volwassen. Wij hebben het er wel eens over gehad; wie de zorg van de kinderen zou overnemen als wij er niet meer waren. Maar ach… er gebeurt toch niks, en heel eerlijk, om daar nou voor naar de notaris te gaan is ook weer een hele stap…

Ik wist niet dat er nog een andere mogelijkheid is, die nog gratis is ook. Daarvoor hóef je niet naar de notaris en heb je alleen je DigiD en het BSN-nummer van je kind nodig. Je kunt namelijk een voogd aanwijzen door een aantekening te maken in het gezagsregister. Dit kan je als ouders gezamenlijk doen maar ook apart.


Door het formulier digitaal in te vullen is inschrijving in het gezagsregister gratis. De rechtbank verwerkt het digitale formulier en na 2 weken krijg je een uittreksel uit het gezagsregister waarin de naam staat van de voogd die het gezag overneemt na overlijden.


Zonder veel moeite dus te regelen, je moet het alleen weten (en doen 😀)
Een link naar de site van Rijksoverheid met meer informatie vind je hier: https://bit.ly/3jRBujj

 

Heeft u een vraag of opmerking over mijn blog? Laat het mij weten! Via het contactformulier kunt u uw gegevens achterlaten, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.