Rouwvervoer, er is keus!

Gepubliceerd op: 09-02-2020

Ook over het vervoer van een overledene kan ik een blog schrijven. Vaak zijn mensen verbaast als zij horen dat het niet verplicht is om een (traditionele) rouwauto te huren. De verschillende mogelijkheden zijn echter bijna onbeperkt.

Rouwauto's
Natuurlijk zijn er rouwauto’s in alle kleuren, en rouwauto’s van allerlei verschillende merken. Om wat voorbeelden te geven: Er is een VW-busje, een landrover, een mini, een daimler of een cadillac, een rolls-roys, een limousine of een Tesla. En laat ik vooral de goedkoopste optie niet vergeten: De overledene mag ook met de eigen auto, of de auto van een bekende vervoerd worden.

Andere opties
Hoewel de fiets of de bakfiets ook een goedkope optie kan zijn. Mooi als de overledene een sportief fietstype was. Als je gaat denken aan wat echt bij de overledene past zijn er In dat kader ook de rouwcaravan, een motortrailer, een tractor, vrachtwagen of een loopkoets te noemen. En nieuw is de rouwomnibus, een soort koets door paarden voortgetrokken. 

De rouwbus
De rouwbus verdient een aparte vermelding. Met een aangepaste touringcar, waarin een speciale plek voor de overledene is gemaakt kan de familie met elkaar rondrijden. Het zou zelfs kunnen om in plaats van een besloten afscheid, een laatste ronde met de overledene te maken. Een soort ‘levensloop’ maar dan in het echt. Dus nog eenmaal langs het geboortehuis rijden, het woonhuis, de sportclub, het werk enz. enz. Onderweg herinneringen ophalen, verhalen delen en muziek luisteren, zo kan dit een ronde zijn om nooit te vergeten.

De rouwkoe
Tot slot de uitsmijter: Als je denkt alles wel bedacht te hebben, dan is er ook nog rouwkoe Leentje. Wil je door een koe naar je laatste rustplaats gebracht worden dan kan dit dus ook. Al is het wel handig als je dan niet te ver weg woont…

 

Twee keer per maand schrijf ik een blog voor Raakt Media, dé nieuwssite van Anna Paulowna en omstreken. Dit blog is ook op hun site verschenen.

 

Heeft u een vraag of opmerking over mijn blog? Laat het mij weten! Via het contactformulier kunt u uw gegevens achterlaten, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.